Jag har blivit en synnerligen konservativ efterrättsätare. Finns det crème brulée, då tar jag det. Utan undantag.
Igår var jag och D på söndagmiddag hos en eminent vän och vad toppade han det hela med, om inte just crème brulée? Och när vi slukat den första och skrapat den lilla skålen (som jag forskat lite på, den har ett namn: ramekin) så kommer han med en förtjusande nyhet: Det finns en varsin extra! Och dem brände vi av vid bordet, med brännaren som fått bäst-i-test (tror den kommer från något så prisvärt som Claes Ohlson.) Sedan var nörderiet i gång, nu känner jag att vi alltid kommer få äta crème brulée när vi är på middag där, finns ju så många varianter av socker vi måste prova. O la la.
Nybörjarkocken tackar för komplimangerna och blir givetvis inspirerad till nya variationer av den goda brûléen. Nu vet ni redan vad det blir till efterrätt nästa middag... =)
SvaraRadera